Spenst(ig) før Ulriken Opp!

4. mai 2017

Lørdag 6. mai er flere hundre bergensere klare for å bestige Bergens høyeste fjelltopp. Før starten stiller de spreke instruktørene fra Spenst Nesttun opp med felles oppvarming.

– Det blir en 10 minutters økt med ”bøy og tøy” som alle kan være med på. Det er viktig å være varm i kroppen før man drar på fjelltur, enten det er konkurranse eller bare for mosjonens del, forklarer senterleder Nora Berg.

Tilbud til alle
Treningssenteret i Bergen har treningstilbud for absolutt alle målgrupper. Det 2500 kvadratmeter store lokalet rommet både badebasseng, spinningsal med 47 sykler, studio med apparater, barnepark med aktiviteter for de minste, og egen sal for timer med personlig trener. I tillegg har senteret et samarbeid med Grete Roede AS.

– Vi ønsker å gi et tilbud til alle, og det tar vi med oss når vi drar ut på arrangementer som motbakkeløp og andre ting, forklarer Berg.

Helhetlig trening viktig
Treningssenteret er også med og sponser flere av motbakkeløpene som årlig arrangeres i Bergen. I tillegg er de ansatte selv glade i å trene i fjellet, og Berg understreker viktigheten av å trene allsidig.

– Det er bra å gå i naturen, men man får ikke trent helhetlig ved bare å gå fjelltur. Trener man mer systematisk og legger inn en økt eller to på senter med styrketrening, vil man også bedre effekt av utendørstreningen. Og samtidig bedre prestasjonene dersom man konkurrerer i motbakkeløpene, forklarer hun.

Ta med godt humør
Til helgens motbakkeløp i Ulriken Opp holder altså senteret en felles oppvarming for alle som ønsker det, ti minutter før fellestarten fra Montana. I tillegg vil to av deres personlig trenere stå på toppen og dele ut treningsråd og gode tilbud på medlemskap.

– Oppvarming er skadeforebyggende og en viktig del av en hver treningsøkt. På den er alle som ønsker, enten de er medlem eller ei, velkommen til å delta. Det eneste man trenger å ta med er godt humør, sier hun.